Overlijdens

Onze Sponsoren

SP Tab

We hebben 41 gasten en geen leden online

Menu Positie 4

Afspraken rondom Overlijdens

In het verleden is er bij sommigen onder jullie verwarring ontstaan in verband met het rondbrengen van overlijdensberichten in onze buurt en het verzorgen/helpen bij koffietafels.
Als bestuur van de buurtschap hebben we, in de 20 jaar dat we nu bezig zijn, deze taken nooit op ons genomen.
Hulp bij een koffietafel werd voorheen dikwijls aangeboden door de naaste buren van de overledene, net als het verspreiden van de overlijdensberichten.
Tot voor enkele jaren brachten bijvoorbeeld Michel Mentens en later Toon Mentens uit de Hoge Wegel op verzoek van de familie de overlijdensberichten rond.
We willen jullie nu informeren over het feit dat Marcel Mentens deze familie traditie wil voortzetten en gemeld heeft dat hij, indien gevraagd, overlijdensberichten van bewoners graag wil rondbrengen.

De gegevens van Marcel zijn :
Marcel Mentens, Rietstraat 17, 3900 Overpelt
Tel: 0499 145590 ,     e-mail: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Wat moet u doen :
De betrokken familie verwittigt rechtstreeks Marcel en maakt met hem de afspraak in welke straten van de Riet de brieven dienen rondgebracht te worden.
Marcel krijgt de brieven of eventuele kopieën bij hem thuis aangeleverd.

Lange tijd geleden was het ook de gewoonte dat De buurtschap bij een overlijden een aantal missen bestelde/betaalde bij de parochie maar, omdat steeds minder families kozen voor een kerkelijke uitvaart, heeft het bestuur toen besloten om, via een bijdrage van 75 € uit de kas, bij te dragen in de kosten van het overlijden van een buurtbewoner.
Dit bedrag wordt door 2 van onze bestuursleden, enkele weken na het overlijden, persoonlijk bij de familie afgegeven.
We hopen met dit bericht alle onduidelijkheden rondom dit onderwerp te hebben weggenomen.

Het bestuur van Buurtschap “De Riet”